Oncobell celebra el seu primer simposi

marca-oncobell

El proper 20 i 21 de setembre de 2018 tindrà lloc a l’Auditori de L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) el primer simposi Oncobell en “Mecanismes del càncer i noves estratègies terapèutiques”. Oncobell és el programa de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) que se centra en els mecanismes moleculars i les teràpies experimentals en càncer. El programa integra 19 grups de recerca amb investigadors vinculats tant a IDIBELL com a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i al HUB.

 

Investigadors propis i externs al programa seran els encarregats de presentar les darreres línies de recerca en càncer dins d’un programa que compta amb ponències individuals agrupades dins de quatre grans temàtiques (recerca clínica, genètica del càncer, resistència a fàrmacs i microambient, i rutes de senyalització), sessions plenàries a càrrec d’investigadors internacionals com Douglas Hanahan (ISREC, Suïssa), Joseph Schlessinger (Yale University, USA) i René Bernards, (NKI, Amsterdam) i sessions de pòsters.

 

Paral·lelament i a tall d’inauguració, el dimecres 19 a la tarda se celebrarà la jornada “El càncer de tu a tu”, una proposta oberta a pacients, familiars, a associacions d’afectats i al públic en general en què s’abordarà la malaltia des de quatre perspectives diferents. Aquest acte forma part del cicle “Recerca i Salut, som a prop teu”, que al llarg de l’any, i en espais públics de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, ofereix xerrades vinculades a les commemoracions mundials de diverses malalties.

 

Els diferents grups de recerca del programa Oncobell, coordinats pel doctor Ramon Salazar, treballen per lluitar contra el càncer d’una manera col·lectiva i multidisciplinària abastant totes les etapes, des de la investigació bàsica fins al tractament clínic dels pacients. L’objectiu comú del programa és treballar per millorar el pronòstic del pacient ja sigui a partir d’estudis a nivell molecular i de rutes de senyalització, com a través de la definició de necessitats clíniques no resoltes per a cada malaltia.

Scroll to Top