El càncer de tu a tu: Pacients, metges, investigadors i activistes de la lluita contra el càncer dialoguen i s’obren a la ciutadania

elcancerdetuatu2

Com es viu el diagnòstic d’un càncer? A l’hora de donar la notícia, com s’hi enfronten els professionals? I els familiars? És valorada i coneguda la tasca d’associacions de suport als malalts en l’àmbit hospitalari? Fins a quin punt les federacions i associacions de pacients complementen els serveis de la sanitat pública? I com s’ho fan per aconseguir que la població s’impliqui i col·labori, també econòmicament, amb la recerca científica contra el càncer? Aquestes i d’altres preguntes buscaran respostes i complicitats al llarg de la jornada El càncer de tu a tu, una proposta oberta i participativa que tindrà lloc el dia 19 de setembre, de les 18 h a les 20 h, a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet.

Moderada pel comunicador científic i escriptor Daniel Arbós, col·laborador de diversos mitjans de comunicació, El càncer de tu s’adreça als pacients, als familiars, a les associacions d’afectats i al públic en general. I acomplirà, també, la tasca de divulgar la recerca biomèdica en càncer que es realitza a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL, la institució organitzadora de la jornada), a l’Institut Català d’Oncologia (ICO-Hospitalet) i a l’Hospital Universitari de Bellvitge, que, a més, duen a terme una reconeguda la tasca mèdica assistencial en càncer, i al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona. Aquesta sessió adreçada a la ciutadania donarà, també, el tret de sortida d’un simposi internacional (que tindrà lloc els dies 20 i 21 de setembre a l’Hospital de Bellvitge) que vol compartir i difondre la tasca d’excel·lència d’un dels programes de recerca en càncer de l’IDIBELL, el programa Oncobell, que coordina el Dr. Ramon Salazar, cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO-Hospitalet i investigador de l’IDIBELL.

El càncer de tu a tu reunirà quatre taules rodones (Viure el càncer, compartir-lo; Apropa’t, acompanya; Implica’t, mobilitza’t; Actua, col·labora), ens les quals hi intervindran, entre d’altres, representants d’associacions i federacions que agrupen pacients i lluiten contra el càncer (AECC-Catalunya, GEPAC, FECEC, Alba Pérez, Viladecans contra el càncer, AFALynch, DACMA), professionals de la clínica i l’acompanyament de pacients (com Pallapupas, pallassos d’hospital), i també diversos pacients i familiars d’afectats, com el Dr. Joan Vinyes, exrector de la Universitat de Lleida, o Silvia Hofmann, filla de Mey Hofmann i actual directora de l’Escola d’Hosteleria i dels restaurants que duen el seu nom.

La jornada El càncer de tu a tu està organitzada per la Unitat de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL, el programa de recerca Oncobell i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, i forma part del cicle Recerca i Salut, som a prop teu, que al llarg de l’any, i en espais públics de la ciutat, ofereix xerrades vinculades a les commemoracions mundials de diverses malalties. En la jornada del proper 19 de setembre hi col·laboren el Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el cicle de divulgació científica Pessics de Ciència, l’associació Música en Vena, que oferirà interpretacions musicals, i l’empresa Agrofresc, que obsequiarà els assistents amb un tast de sucs naturals. La cloenda de l’acte comptarà amb la presència de Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, Candela Calle, directora general de l’ICO, Montserrat Figuerola, gerent de l’Hospital de Bellvitge (Gerència Metropolitana Sud de l’ICS) i de Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet.

Scroll to Top