L’AECC concedeix dues noves beques de recerca a l’IDIBELL

galaaecc

La Junta Provincial de Barcelona de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)-Catalunya contra el càncer li ha concedit una ajuda d’investigació en Oncologia al Dr. Ernest Nadal per desenvolupar el projecte “Estudi de factors predictius de resistència primària i adquirida a immunoteràpia en 1ª línia de càncer de pulmó de cèl•lula no petita avançat”. La beca va ser entregada durant la gala solidària de la Junta de Barcelona de l’AECC celebrada a Barcelona. Aquestes ajudes tenen un import de 35.000 euros.

El Dr. Nadal és oncòleg mèdic de l’Institut Català d’Oncologia, referent transversal a l’ICO en tumors toràcics i investigador principal del grup de recerca CReST de l’IDIBELL. En aquest projecte s’estudiarà l’expressió de gens específics a nivell del tumor i també els nivells sanguinis de citocines (molècules associades amb inflamació i mobilització de cèl•lules inflamatòries) i de poblacions de cèl•lules sanguínies en pacients amb càncer de pulmó avançat que rebin immunoteràpia en 1ª línia. Aquest projecte busca avançar cap a una immunoteràpia de major precisió i entendre perquè alguns pacients no es beneficien d’aquest tractament i també de quina forma el tumor adquireix resistència al tractament.

Paral•lelament, la Fundación AECC també ha atorgat a l’investigador Samuel Gonçalves, del grup de liderat pel Dr. Alberto Villanueva una beca de recerca postdoctoral pel projecte “Generation of personal derived orthotopic bladder cancer as advanced preclínical tumor patients treatment”.

El projecte de recerca del Dr. Gonçalves, que compta amb la col•laboració del Dr. Javier Garcia del Muro com a responsable clínic en càncer de bufeta, se centra en la generació de models avançats (xenoempelts ortotòpics) de càncer de bufeta resistent a la terapia amb cisplatí i immunoteràpia.

Scroll to Top