Com es fa resistent a la quimioteràpia el càncer de mama BRCA1?

landscape-1499799696-zero-stage-breast-cancer-v1

Investigadors del programa ProCURE de l’Institut Català d’Oncologia, Oncobell-IDIBELL, han publicat recentment un treball científic en el que descriuen els mecanismes genètics pels quals un tumor de mama mutat en el gen BRCA1 es fa resistent a la quimioteràpia.

 

Els càncers de mama que apareixen en dones amb mutacions de BRCA1 són normalment de mal pronòstic i només poden ser tractats mitjançant quimioteràpia; no obstant, en molts casos es desenvolupen resistències que impedeixen la curació de les pacients. Els resultats de l’estudi publicat demostren que el càncer posseeix diferents mecanismes genètics d’adaptació a la quimioteràpia.

 

Tanmateix, els investigadors han identificat el producte d’un gen concret que pot servir de biomarcador de benefici terapèutic i a la vegada de noves estratègies terapèutiques per millorar la cura d’aquest tipus de tumors.

Scroll to Top