L’IDIBELL es redefineix en el seu Retreat anual

img_1054

Els passats 13 i 14 d’abril, l’IDIBELL va celebrar el seu recés científic anual, l’IDIBELL Scientific Retreat 2018, al Centre Cultural Bellvitge. Al llarg de dues jornades que van comptar amb la presència de més de 150 persones entre caps de grup, investigadors principals i col·laboradors externs, l’IDIBELL va presentar els seus programes de recerca i va donar el tret de sortida a l’elaboració del nou Pla Estratègic 2018-2021.

 

El primer dia del Retreat es va dedicar a la presentació dels programes de recerca i serveis científico-tècnics de l’IDIBELL. Els nou coordinadors de programa – Ramon Salazar, Manel Esteller (representat per Àlex Vaquero), Francesc Xavier Bosch (representat per Laia Alemany), Francisco Ciruela, Eduard Montanya, Virginia Nunes, Josep Manel Llop i Jordi Carratalà – van exposar l’estat actual dels seus programes, els grups de recerca que els componen i els principals reptes i oportunitats de col·laboració per als darrers anys.

 

Paral·lelament, Mercè Martí (Core facilities IDIBELL-CMR[B]), Sebastià Videla (Recerca clínica), Pilar Hereu (UICEC), Cristian Tebé (UBIDI) i Fina Climent (Biobanc) van detallar les característiques i serveis oferts per les diferents unitats de suport a la recerca. Finalment, Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars, va ser l’encarregada de presentar el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]) , en procés d’integració amb l’IDIBELL a través de la creació del Programa de Medicina Regenerativa de Catalunya (PMR-[C]).

La jornada de dissabte va prendre un caire més estratègic, amb la presentació de les conclusions del darrer Pla Estratègic 2014-2017 i les línies mestres del nou Pla Estratègic 2018-2021, a càrrec de Marina Rigau, directora d’estratègia IDIBELL. Toni Andreu va presentar les principals línies estratègiques de recerca biomèdica de l’FP9 per tal de donar pas a set grups de treball on els investigadors assistents van poder aportar la seva experiència i idees al voltant de set temes de debat: internacionalització, innovació recerca clínica, talent, serveis científico-tècnics vs. suport als grups de recerca, medicina personalitzada i aliances i sinergies internes i externes. Les conclusions dels grups, conduïts per moderadors experts, van nodrir la taula de clausura del Retreat.

 

A banda d’assolir els objectius científics i estratègics plantejats, aquesta trobada també va servir de punt de trobada i networking entre els investigadors de l’IDIBELL, fent èmfasi també en els reptes de futur que es plantegen els programes i les oportunitats de col·laboració.

Scroll to Top