Apropant la recerca a l’empresa

img_20180416_113610

IDIBELL celebra la primera edició del seu Accelerator Meeting Point

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) va impulsar ahir 16 d’abril la Primera Edició de l’Accelerator Meeting Point, trobada on CataloniaBio -associació d’empreses de l’àmbit de la biomedicina i la salut a Catalunya-, Biocat -entitat encarregada de la promoció del sector de les ciències de la vida i el sector de la Salut a Catalunya- i Health Equity -Capital Risc del Col·legi de Metges de Barcelona- van mantenir una jornada de treball amb investigadors amb la finalitat d’aportar recomanacions a projectes d’investigació que encara tenen un temps de desenvolupament de dos a tres anys abans de poder arribar a una fita comercial.

 

L’IDIBELL, com a gestor de part de la recerca desenvolupada a l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona, ​​és conscient de la necessitat que el coneixement de l’empresa s’incorpori en el full de ruta del desenvolupament de la investigació. “L’Accelerator Meeting Point no només busca rebre recomanacions sinó que també augmenta el coneixement que les empreses tenen sobre la nostra investigació i les possibilitats de col·laboracions locals”, comenta Raquel Egea, directora de l’àrea d’innovació i desenvolupament de negoci de l’IDIBELL.

 

 “Un dels principals problemes de la transferència de coneixement als centres d’investigació biosanitària és l’escassa col·laboració amb l’empresa”, explica Egea. “En el pas del laboratori al pacient serà l’empresa l’encarregada d’acabar de desenvolupar, produir i comercialitzar el producte. Tenint en compte això, el coneixement de l’empresa és essencial en el procés de valorització de la recerca”, afegeix.

 

Aspectes com el tipus de regulatòria que afecta els resultats, el pressupost d’un assaig clínic, el tipus de protecció idoni segons mercat o l’enfocament de l’aplicació són algunes de les qüestions que els participants en la jornada van poder contrastar amb els agents més experts del sector, les empreses.

 

 Tot i ser conscients que “hi ha una l’escassa col·laboració entre els grups de recerca i les empreses comparat amb altres països”, els investigadors participants comenten que “són precisament les empreses les que acabaran tenint en compte aquests aspectes tècnics per finalment adquirir o no una tecnologia; es fa obvi, llavors, col·laborar amb elles en les primeres etapes del procés de transferència que comença en el mateix moment d’orientar la recerca bàsica”.

Scroll to Top