L’investigador de l’IDIBELL Manel Esteller és el científic biomèdic més citat de l’estat

dr_esteller

Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, investigador ICREA i Catedràtic de Genètica de la Universitat de Barcelona, és l’investigador biomèdic amb projectes realitzats a Espanya més citat per altres científics, segons l’última edició de la classificació Webometrics, publicada el 26 de febrer, i elaborada pel grup de cibermetria del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

El rànquing Webometrics està basat en els 200 milions de documents acadèmics registrats a la base de dades de Google Scholar, on es recull la informació de 49.000 investigadors espanyols i al voltant d’un milió d’investigadors de tot el món. En el cas del rànquing referit a Espanya, s’hi inclouen investigadors espanyols establerts a l’estranger i investigadors estrangers establerts a Espanya.

 

La classificació recull dos paràmetres. D’una banda, el nombre total de cites que ha rebut un investigador a la literatura científica pels articles publicats al llarg de la seva carrera. De l’altra, l’anomenat índex h, que combina tant la quantitat com la qualitat de la producció científica.

 

La recerca del Dr Manel Esteller se centra en els mecanismes epigenètics implicats en l’aparició i progressió de les malalties humanes, principalment càncer. Els resultats derivats dels seus estudis han permès, a més de conèixer les bases moleculars de diverses patologies, el desenvolupament de noves eines diagnòstiques i tractaments.

Scroll to Top