La solidaritat, protagonista del Nadal a l’IDIBELL

20171222_IDIBELL_Nadal

Coincidint amb les festes de Nadal i de Cap d’Any, diverses iniciatives solidàries sumaran esforços i complicitats per incentivar la recerca que du a terme l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i contribuir, així, a fer realitat l’objectiu dels més de mil professionals que hi treballen: millorar la salut de la ciutadania tot desenvolupant una recerca puntera i posant el focus en la formació, la innovació i la transferència tecnològica.

Per segon any consecutiu, i gràcies a un acord entre l’IDIBELL i l’Ajuntament de l’Hospitalet, el Concert de Nadal de la ciutat serà solidari amb la recerca biomèdica. La cita cultural i lúdica tindrà lloc el avui divendres 22 de desembre a les 20:30 h al Teatre Joventut, i el públic que hi assisteixi gaudirà de l’espectacle Desconcerto, una invitació a la música clàssica per a tots els públics. Creat i dirigit per Jordi Purtí, i interpretat pels músics de l’Orquestra de Cambra de l’Empòrdà, Desconcerto vol endinsar el gran públic a la música clàssica mitjançant una experiència única, híbrida, fruit de l’encreuament impossible del ritme i l’expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clàssics i la dificultat de la seva interpretació, amb virtuosisme, imaginació i humor. El total de la recaptació per la venta d’entrades d’aquest concert es destinarà, íntegrament, a la formació dels joves investigadors de l’IDIBELL.

Els darrers dies de l’any, i en el marc de la Cursa dels Nassos de Barcelona, tots els esportistes que passaran per la fira del corredor tindran l’oportunitat de mostrar la seva solidaritat amb la recerca de l’IDIBELL adquirint polseres i samarretes del projecte d’emprenedoria solidària Ducky Life, la primera empresa del nostre territori que té com a objectiu donar el 50% dels seus beneficis anuals a la investigació biomèdica. I, per tant, de començar l’any investigant per nassos.

Finalment, i gràcies a una estreta col·laboració entre l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i l’IDIBELL, els primers dies del 2018 també es vestiran de solidaritat amb la recerca, en el marc de dos esdeveniments esportius i culturals de primer ordre de la ciutat. Per una banda, el 19è Torneig de Bàsquet Cadet Ciutat d’Esplugues, organitzat pel Club Bàsquet Nou Esplugues, i que se celebrarà els dies 2, 3, 4 i 5 de gener, recollirà fons per a la formació dels joves investigadors mitjançant la venda de butlletes per al sorteig de samarretes signades per esportistes d’elit dels primers equips del país. Per altra banda, el Campament d’en Fanguet – allà on l’escudeller reial instal·la el seu Campament Màgic, als jardins del Museu Can Tinturé- reservarà un espai per a la recollida de donatius per a la mateixa causa.

Scroll to Top