El calendari solidari Helios recapta fons per a la investigació del càncer infantil a l’IDIBELL

20171211_IDIBELL_Helios

Coincidint amb les festes nadalenques i de cap d’any, el Centre de Ioga Helios, de la ciutat de Castelldefels, ha creat un calendari per a 2018 amb una finalitat solidària: recaptar fons per a la investigació biomèdica de l’IDIBELL. En concret, els beneficis de la venda del calendari contribuiran a l’avanç de la investigació contra el càncer infantil liderada pel Dr. Òscar Martínez Tirado, pertanyent al programa Oncobell de l’IDIBELL.

El Dr Òscar Martinez Tirado és investigador de l’IDIBELL des del 2007 i té àmplia experiència en l’àmbit de la recerca relacionada amb el càncer pediàtric, concretament amb els sarcomes del desenvolupament. Des del 2009 lidera el Grup de Recerca en Sarcomes, que té com a principal objectiu trobar noves aproximacions terapèutiques per al tractament de les formes més agressives de sarcoma, tant pediàtric com adult.

Entre les principals troballes del grup de recerca destaca el desenvolupament d’un nou model experimental de sarcoma, que reprodueix amb molta exactitud la malaltia humana i l’aparició de metàstasi en el pulmó, el qual obre un ventall de possibilitats per al disseny de noves teràpies. D’altra banda, el grup també ha descrit per primera vegada les marques genètiques característiques del sarcoma d’Ewing, un descobriment que dóna pistes sobre l’origen d’aquests tumors i que ha permès el descobriment de noves dianes terapèutiques amb què es treballarà per millorar la supervivència dels pacients.

El calendari es va presentar en públic el passat 14 de novembre a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels. L’acte va comptar amb les intervencions de la Dra. Isabel Fabregat i del Dr. Òscar Martínez Tirado, del programa Oncobell, que van apropar al públic la tasca que duen a terme els investigadors en càncer de l’IDIBELL i van fer èmfasi en el projecte al qual es destinaran els fons solidaris de la iniciativa. La presentació va ser conduïda per Pilar Ortilles, responsable del Centre Helios, que va agrair la col·laboració de totes les persones que han participat en l’elaboració del calendari, i també el suport que l’ajuntament de Castelldefels, VisualSign i Lanca Studio els han brindat.

El calendari es ven al preu de 10 €. Les persones interessades en adquirir-lo poden comunicar-nos-ho a través del correu fundraising@idibell.cat

Scroll to Top