Un grup de pacients afectades per linfangioleiomiomatosis (LAM) assisteixen a una xerrada sobre la malaltia i els avenços

20170913_Pujana_LAM_1

Un grup de pacients afectades pel linfangioleiomiomatosis (LAM) van assistir ahir a una xerrada a la sala Pau Viladiu de l’ICO l’Hospitalet a càrrec de David J. Kwiatkowski, professor de medicina de la Universitat de Harvard i oncòleg especialitzat en oncologia toràcica al Dana-Farber Cancer Institute de Boston, que va explicar els diferents avenços en genètica i els assaigs clínics que s’estan realitzant per a poder combatre la malaltia. Les assistents a l’acte van ser rebudes per la directora general de l’ICO, Candela Calle; pel director de l’IDIBELL, Gabriel Capellà, i el director del Programa ProCURE ICO-IDIBELL, Miquel Àngel Pujana.

L’Associació Espanyola de Linfangioleiomiomatosis (AELAM) va signar un acord amb l’ICO l’any 2015 per tal de portar a terme una col·laboració estratègica per a desenvolupar un projecte de cribratge de noves estratègies terapèutiques per a la linfangioleiomiomatosis (LAM). En aquest sentit l’AELAM ha realitzat diverses accions amb el propòsit de recaptar fons i poder-los destinar a la investigació de la malaltia.

Què és la LAM?


És tracta d’una neoplàsia pulmonar molt poc freqüent, d’origen cel·lular desconegut i que afecta principalment a dones, en general en edat fèrtil. La malaltia es caracteritza per una degeneració progressiva dels pulmons a causa de la invasió de cèl·lules metastàtiques, el que finalment pot fer necessari el transplantament de l’òrgan. Es tracta d’una malaltia sense cura i, per tant, és necessari promoure la seva investigació i cercar solucions. En aquest sentit l’AELAM realitza diverses accions amb el propòsit de recaptar fons i poder-los destinar a la investigació de la malaltia.

Scroll to Top