L’IDIBELL acull tres joves investigadors amb beca INPhINIT

20170801_Ceron_Fdez_INPhINIT

El grups de recerca dels doctors Julián Cerón i Esteve Fernández a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han estat seleccionats pels destinataris de tres beques de doctorat INPhINIT. Aquestes beques,

otorgades per l’Obra Social la Caixa, permetran a aquests joves investigadors realitzar el seu doctorat a l’IDIBELL durant 3 anys.

De les 438 sol·licituds rebudes, s’han concedit 57 beques INPhINIT a joves investigadors provinents de tot el món. D’entre els 26 projectes presentats per l’IDIBELL a la convocatòria, dos dels candidats becats han seleccionat els projectes “TackSHS” I “EUREST-PLUS”, liderats per Esteve Fernández, i un tercer el projecte “Genome editing as prognostic and therapeutic tool in human diseases”, encapçalat per Julián Cerón.

“L’investigador INPhINIT aprofitarà la tecnologia d’avantguarda CRISPR/Cas9 per editar el genoma de C. elegans per identificar la sensibilitat de les cèl·lules canceroses a diferents estratègies terapèutiques”, explica el Dr. Julián Cerón. “El projecte implica una comunicació activa amb oncòlegs i altres científics que treballen amb models de càncer a la nostra institució”.

Pel que fa als projectes dirigits pel Dr. Esteve Fernández, aquest afirma que “oferim una oportunitat engrescadora per a investigadors predoctorals que busquen desenvolupar la seva carrera investigadora en el camp del control del tabac”. El projecte TackSHS pretén aclarir l’impacte global que tenen els aerosols de fum de segona mà i e-cigarretes sobre la salut de la població europea; d’altra banda, el projecte EUREST-PLUS pretén controlar i avaluar l’impacte de la directiva sobre els productes del tabac (TPD) a nivell europeu.

En cada convocatòria, INPhINIT ofereix contractes laboral de 3 anys per a la realització del doctorat

a una de les organitzacions acreditades amb el distintiu “Severo Ochoa” o “María de Maeztu” i els Instituts de Recerca Sanitaria Carlos III com l’IDIBELL. A més, els investigadors estableixen un

pla de desenvolupament de carrera personal, que inclou

oportunitats de mobilitat

transnacionals, intersectorials i interdisciplinàries, i assisteixen al

Programa de Formació Complementària.

Scroll to Top