L’AECC-Catalunya atorga dues beques a investigadors IDIBELL en la seva Nit Solidària

20170220_Fu_AECC

Els investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) – Institut Català d’Oncologia (ICO) Marcela Fu i Cristian Ochoa han estat becats per l’Associació Espanyola contra el Càncer de Catalunya (AECC-Catalunya) en la seva convocatòria 2016 per tal de desenvolupar dos ambiciosos projectes de recerca en l’àmbit del càncer de pulmó i la teràpia psico-oncològica. L’acte d’entrega de les ajudes, celebrat el passat dijous 16 de febrer, es va realitzar en el marc de la gala anual de l’AECC-Catalunya, un sopar solidari en el que s’espera recaptar més de 250.000 euros per a la recerca en càncer.

El projecte de la Dra. Fu, titulat “Cost-efectivitat i impacte pressupostari de tres estratègies preventives en càncer de pulmó” té per objectiu identificar l’estratègia més cost-efectiva per reduir la mortalitat per càncer de pulmó, actualment en augment entre les dones. Les estratègies que es proposen estan basades en la combinació d’intervenció en tabaquisme i detecció precoç del càncer de pulmó, considerant com població objectiva a les persones fumadores joves, que estan potencialment en risc, i de mitjana edat, amb un alt risc de desenvolupar càncer de pulmó a causa del consum prolongat de tabac.

Per la seva banda, el projecte liderat pel Dr. Ochoa, anomenat “Comunitats de recolzament i grups de tractament

psico-oncològic online en Càncer: assaig clínic multicèntric, controlat i randomitzat” comprovarà l’eficàcia d’una comunitat de suport psicosocial online i dos tractaments psico-oncològics (online versus presencial). Es valorarà com l’accés a tractaments online pot reduir el malestar emocional, augmentar la qualitat de vida i facilitar canvis vitals positius en càncer de mama. També s’analitzarà si facilitar experiències saludables amb tractaments psicològics és rendible, reduint el temps de reincorporació laboral i el consum de psicofàrmacs, entre altres factors.

L’Asociación Española Contra el Cáncer, mitjançant la seva Fundación Científica, és l’entitat privada que més diners destina a la recerca de la malaltia a nivell nacional, amb un total de 34 milions d’euros en projectes en desenvolupament en 2016. Les 7 beques entregades per l’AECC de Barcelona, per un valor total de 245.000 euros, s’adrecen a projectes d’equips catalans emergents i compten amb la col·laboració de Conforama, Mango i Fundación Grupo VMV i el patrocini global de l’Hospital Sanitas CIMA. Sota el lema ‘1 Nit solidària, 365 dies d’investigació’, la gala anual de l’AECC va comptar amb l’assistència i recolzament de la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat i el Conseller de Salut

de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, entre altres personalitats de l’àmbit polític, empresarial i civil.

Scroll to Top