La SB Hotels Marató de Tarragona vol enderrocar el mur del càncer infantil

20170112_OMT_MaratoTarragona

La SB Hotels Marató de Tarragona de 2017 s’ha marcat un objectiu solidari: enderrocar el mur, el mur del càncer infantil. És per això que l’organització de l’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 22 de gener, ha posat a disposició de tots els corredors la possibilitat de fer un donatiu en el moment de la inscripció, que es destinarà al projecte de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) sobre noves aproximacions terapèutiques en la lluita contra el sarcoma infantil. La investigació, liderada pel Dr. Òscar Martínez Tirado, es realitza al centre de recerca de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat i s’impulsa amb la col·laboració de la Universitat de Iowa.
Tot i ser considerada una malaltia rara, el càncer infantil va ser la primera causa de mort en nens d’1 a 9 anys a l’estat espanyol durant el 2013. El càncer infantil engloba una gran varietat de malalties oncològiques amb les seves pròpies característiques, però amb un denominador comú: totes són malalties del desenvolupament. Dins d’aquest grup destaquen els sarcomes, tumors sòlids molt agressius dels ossos i teixits connectius. Els tractaments actuals contra aquesta malaltia són ineficaços i molt tòxics, i de fet representen el gran mur que cal superar. Per això, la recerca de nous i millors tractaments que arribin a curar els pacients sense causar una morbiditat que els duria a una vida molt precària, és infinitament necessària i representa l’única forma d’enderrocar aquest mur.

Amb aquesta intenció, i en col·laboració amb experts de la nanomedicina, el grup de recerca en sarcomes de l’IDIBELL treballa per desenvolupar molècules altament específiques pel tractament d’aquests tumors. Actualment, l’equip es proposa avaluar l’eficàcia i seguretat de productes multifuncionals específics per a cèl·lules de sarcoma d’Ewing i rhabdomiosarcoma alveolar. Aquests productes consten d’un aptàmer d’RNA específic per a un receptor de membrana abundant en aquests sarcomes i d’un RNA d’interferència dirigit contra la proteïna de fusió característica de la malaltia. Aquesta aproximació molt probablement obrirà noves vies per desenvolupar tractaments personalitzats més eficaços i segurs per a aquests pacients.
A banda dels petits donatius que tots els corredors poden fer en el moment de registrar la seva participació a la prova, la Marató de Tarragona destinarà a la recerca el preu íntegre de deu inscripcions. Són els dorsals 100% solidaris, i es poden aconseguir enviant un correu a l’adreça fundraising@idibell.cat. Als deu primers corredors que vulguin contribuir a la investigació del càncer infantil amb la totalitat del seu dorsal, se’ls brindarà la possibilitat d’adquirir-lo directament fent una donació a l’IDIBELL.

Scroll to Top