Gabriel Capellá assumeix la direcció de l’IDIBELL

20160719_Direccio_Capella_1

El Patronat de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), reunit el 29 de Desembre, ha aprovat el nomenament del Dr. Capellá com a nou Director General de l’IDIBELL. Aquesta decisió tanca el procés de selecció iniciat a juliol del 2016 després de la marxa de l’anterior Director de l’IDIBELL, el Dr. Jaume Reventós.

El Dr. Capellá es va formar és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va treballar com a investigador postdoctoral al California Institute of Biological Research de La Jolla (California, EUA) i posteriorment con a investigador a l’Hospital de Sant Pau. També ha estat professor visitant a la Universitat de Michigan. En l’àmbit assistencial, va exercir com a cirurgià a l’Hospital de Sant Jaume de Calella fins l’any 2001. En l’actualitat és el

cap del Programa de Càncer Hereditari de l’ICO i també el

cap de grup de Càncer Hereditari de l’IDIBELL. La seva recerca s’ha orientat al diagnòstic molecular del càncer,

especialment en càncer gastrointestinal

hereditari i també esporàdic, on ha estat pioner en la incorporació i validació de noves tecnologies en la rutina clínica. També ha treballat en el desenvolupament de models avançats d’implantació de tumors humans en ratolins inmunodeprimits. És co-fundador de la spin-off VCN Biosciences que té com objectiu el disseny de noves teràpies contra el càncer basades en el disseny d’adenovirus oncolítics.

En l’àmbit de gestió, el Dr. Capellá va ser Director de Recerca de l’ICO i va encapçalar la Direcció Científica de l’IDIBELL en el període 2008-2012. El 2013 s’incorporà al Departament de Salut on va ser Subdirector de Recerca i Innovació, tasca que va compaginar amb les seves responsabilitats a ICO i IDIBELL, fins al passat mes de juliol quan va assumir la direcció de l’IDIBELL de forma provisional, càrrec que es confirma definitivament per decisió del Patronat.

Scroll to Top