Èxit de la 1a Nit Solidària amb la Recerca per la Fibrosi Quística

20161201_1aNitSolidaria1_0

El passat dia 1 de desembre, al vespre, l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet va acollir la 1aNit Solidària amb la Recerca, que va reunir una vuitantena d’empresaris de L’Hospitalet i el Baix Llobregat amb l’objectiu de recaptar fons per impulsar un projecte d’investigació biomèdica que busca identificar nous gens implicats en la Fibrosi Quística, liderat pel Dr. Josep Maria Aran.

L’acte, conduit per la presentadora de TVE Anna Grimau i amenitzat musicalment per Mariën Group, va comptar amb les intervencions de Manuel Rosillo, president de l’AEBALL, Gabriel Capellá, Director de l’IDIBELL, Josep Maria Aran, investigador de l’IDIBELL, Celestino Raya, president de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística i Jesús Husillos, tinent d’alcalde de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Tant Manuel Rosillo com el Dr. Capellá van agrair als assistents la seva participació i van aprofitar per donar a conèixer les tasques que duen a terme el Fòrum Empresarial del Llobregat i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) respectivament. Per la seva banda, Jesús Husillos va expressar la clara voluntat de l’Ajuntament de L’Hospitalet d’impulsar i recolzar l’activitat econòmica i de recerca en salut desenvolupada per ambdues entitats, coorganitzadores de l’acte.

Paral·lelament, el Dr. Aran va exposar en clau divulgativa les causes de la Fibrosi Quística i els objectius del seu innovador projecte de recerca, a què es destinaran tots els fons recaptats durant la Nit. Celestino Raya va oferir una visió més dura però humana de la malaltia, des del punt de vista dels pacients i familiars que reclamen, dia a dia, una cura per a aquesta greu malaltia. Per tal de trobar-la en un futur proper, ambdós van destacar la clara necessitat d’invertir en recerca.

Els assistents a la 1a primera Nit Solidària també van poder participar en la subhasta benèfica organitzada per a l’ocasió, amb articles com una samarreta del Barça signada pel jugador Jordi Alba, una litografia original del reconegut artista Arranz-Bravo, i dues fotografies de la sèrie “Arena” d’Amparo García, personalitats de L’Hospitalet de Llobregat que van voler col·laborar, de forma desinteressada, en aquest esdeveniments solidari. En aquesta primera edició, l’acte també ha rebut la col·laboració de l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), la Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (UPMBALL), Smart Space, la Cambra de Comerç, l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Hotel Porta Fira i l’Associació Catalana de Fibrosi Quística. I finalment, el suport i les donacions especials efectuades per les empreses Ferrer, Fundació Grupo Sifu, Laboratoris Chiesi, Laboratoris Zambón, Disprone i Gutmar.

Scroll to Top