L’IDIBELL i el Fòrum Empresarial del Llobregat, units en la 1a Nit solidària amb la recerca

20161115_Nit-solidaria-AEBALL-3

Els beneficis de la Nit es destinaran a finançar un projecte contra la fibrosi quística El proper 1 de desembre, l’Hotel Porta Fira de l’Hospitalet acollirà la 1a Nit Solidària amb la Recerca, un acte amb còctel emmarcat en les celebracions del Nadal que pretén reunir empresaris i emprenedors de l’Hospitalet i el Baix Llobregat amb l’objectiu de recaptar fons per impulsar un projecte d’investigació biomèdica i de donar a conèixer la tasca que du a terme l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) en el context d’una de les àrees més dinàmiques i innovadores del país. En aquesta primera edició, tots els beneficis de la Nit Solidària es destinaran a finançar un projecte que treballa per a la identificació de nous gens implicats en la fibrosi quística, i que lidera el Dr. Josep Maria Aran.

La creació d’aquest esdeveniment ha estat impulsada pel Fòrum Empresarial del Llobregat i l’IDIBELL, coorganitzadors de l’acte, amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris del Baix Llobregat i Hospitalet (AEBALL), la Cambra de Comerç, l’Ajuntament de L’Hospitalet, l’Hotel Porta Fira i l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.

La fibrosi quística (FQ) és una malaltia greu que afecta fonamentalment els pulmons, i està causada per mutacions en el gen CFTR. És la patologia hereditària més comuna entre individus de raça blanca, amb una freqüència d’1 per cada 2.500 naixements. Això vol dir que cada any neixen a Catalunya uns vint nens afectats de FQ. Durant els últims deu anys s’ha avançat molt en el coneixement de la malaltia, però encara no existeix una teràpia efectiva que permeti, a dia d’avui, aturar o revertir el deteriorament pulmonar progressiu que pateixen aquests pacients com a conseqüència del cercle viciós d’infecció i inflamació que experimenten. En aquest sentit, el Dr. Josep Maria Aran, investigador que rebrà els fons que es recaptin durant la Nit Solidària, afirma que és de vital importància la identificació de nous gens implicats en la progressió de la malaltia pulmonar, ja que la seva caracterització funcional obrirà noves perspectives diagnòstiques i terapèutiques en la lluita contra la fibrosi quística.

Presentada per la periodista de TVE Anna Grimau, la cita del proper 1 de desembre comptarà amb les intervencions de Manuel Rosillo, president de l’AEBALL, Gabriel Capellà, Director de l’IDIBELL, Raquel Egea, Directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci de l’IDIBELL, Josep Ma Aran, investigador de l’IDIBELL, Celestino Raya, president de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística i, finalment, de l’Alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín. L’amenització musical de la Nit anirà a càrrec de Mariën Group, i un dels principals atractius de l’esdeveniment serà la celebració d’una subhasta solidària, on els assistents podran adquirir, entre d’altres, una samarreta del Barça signada pel jugador Jordi Alba o una litografia original del reconegut artista Arranz-Bravo, dues personalitats de l’Hospitalet de Llobregat que han volgut col·laborar, de forma desinteressada, en l’acte solidari contra la fibrosi quística.

Preu de l’entrada: 50 euros

Forma de pagament: Ingrés bancari
Número de compte: ES47 2100 3027 8022 0046 9881
Assumpte: indicant el nom dels assistents i/o l’empresa de la que venen i el número d’assistents.
Preguem es remeti després el comprovant de pagament a forum@femllobregat.cat

Scroll to Top