11.850 euros per a la recerca del sarcoma infantil a l’IDIBELL

20161113_Tirado_Paella

L’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer fa entrega dels fons recaptats en la segona edició de la seva Paella Solidària En el marc d’una paella popular que va reunir més de vuit-centes persones a l’espai Cúbic de Viladecans, l’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer va entregar ahir a l’IDIBELL un taló per valor de 11.850 euros per a la recerca de noves teràpies en la lluita contra el sarcoma infantil, liderada pel Dr. Òscar Martínez-Tirado. La festa, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de la ciutat, i de la junta de l’Associació, presidida per Maria Lluïsa Capdevila, comptà amb diverses activitats lúdiques i de caràcter solidari, i també d’una intervenció del Dr. Martínez-Tirado. L’investigador

va exposar el projecte de recerca al qual es destinaran els fons que l’Associació Viladecans Contra el Càncer ha anat reunint durant tot un any, mitjançant l’organització d’activitats de tota mena, com caminades populars, fires solidàries, sessions de ball i xerrades de conscienciació social al voltant de la malaltia.

Durant la seva intervenció, Martínez-Tirado explicà que els sarcomes són tumors sòlids molt agressius dels ossos i teixits connectius, que afecten principalment als infants. Els tractaments actuals contra aquesta malaltia són ineficaços i molt tòxics, i per això, la recerca de nous i millors tractaments que arribin a curar els pacients sense causar una morbiditat que els duria a una vida molt precària, és infinitament necessària. Amb aquesta intenció, i en col·laboració amb experts de la nanomedicina, el grup de recerca en sarcomes de l’IDIBELL treballa per desenvolupar molècules altament específiques pel tractament d’aquests tumors, explica l’investigador principal del projecte. Actualment, l’equip es proposa avaluar l’eficàcia i seguretat de productes multifuncionals específics per a cèl·lules de sarcoma d’Ewing i rhabdomiosarcoma alveolar. Aquests productes consten d’un aptàmer d’RNA específic per a un receptor de membrana abundant en aquests sarcomes i d’un RNA d’interferència dirigit contra la proteïna de fusió característica de la malaltia. Aquesta aproximació molt probablement obrirà noves vies per desenvolupar tractaments personalitzats més eficaços i segurs per a aquests pacients.

L’acord de col·laboració entre l’IDIBELL i l’Associació Coordinadora Viladecans Contra el Càncer es remunta a inicis de 2016. En resposta a la voluntat del col·lectiu de destinar, any rere any, els seus donatius a un projecte concret de recerca contra el càncer, l’IDIBELL va obrir, el passat mes de maig, una convocatòria interna de projectes, la qual va rebre un total de nou sol·licituds. D’aquestes, se’n va prioritzar tres, que foren les que es presentaren a l’Associació durant una jornada de visita als laboratoris i de contacte amb els investigadors. El projecte triat per l’Associació fou el presentat pel Dr. Martínez-Tirado, que s’ha endut els donatius de totes les accions solidàries organitzades durant el darrer any.

Scroll to Top