“Invertir en recerca sempre surt a compte. Cada euro a La Marató retorna multiplicat per infinit”

20160615_MaratoTV3_0

Els 55 investigadors que han dut a terme els 30 projectes finançats per La Marató 2010 s’han donat cita avui a l’Institut d’Estudis Catalans per presentar els avenços assolits en el coneixement, tractament i pronòstic de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, concretats en noves teràpies i abordatges per regenerar els teixits danyats, recuperar les capacitats deteriorades o perdudes i millorar la qualitat de vida de les persones que les han patit.

La jornada ha comptat amb la participació de la comunitat científica i també de ciutadans, membres d’associacions de malalts i voluntaris de La Marató que han volgut conèixer en què consisteixen els avenços promoguts per la solidaritat.

Per part de l’IDIBELL, els equips dels investigadors Cristina Muñoz, María Berdasco, Antoni Fornells i Artur Llobet han participat en les sessions científiques presentant els seus respectius projectes finançats.

Els doctors Jaume Kulisevsky i Joan X. Comella, directors de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l’Hospital de la Vall d’Hebron, respectivament, i moderadors de les 4 taules científiques realitzades durant el matí, han participat en una taula rodona conduïda per Albert Om, presentador de La Marató 2010. En aquesta taula s’ha presentat el paper d’aquella edició del programa en l’impuls de la recerca biomèdica a Catalunya i el conjunt dels avenços exposats durant la jornada.

El doctor Kulisevsky i Comella han qualificat d’“extraordinari” el conjunt de projectes presentats pel seu impacte científic i social i perquè cobreixen la totalitat del “panorama de la recerca de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, des de la bàsica a la clínica, amb especial èmfasi en les teràpies de rehabilitació motora i psicològica”.

La cloenda del 17è Simpòsium ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i presidenta del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach; del director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Antoni Andreu, i del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Domènec Ros. Una actuació musical del Quartet Mèlt ha posat punt final a la jornada científica.

Enguany, la 25ena edició de La Marató de TV3, dedicada a l’ictus, tindrà lloc el proper 18 de desembre.

Scroll to Top