L’ICFO i l’IDIBELL, junts en nous projectes

El matí del passat divendres 26 de febrer, l’Hospital Duran i Reynals va acollir la jornada conjunta ICFO-IDIBELL, que se celebrà amb l’objectiu clar de promoure l’establiment de projectes col·laboratius entre ambdós centres de recerca, enfortir els vincles ja existents entre els investigadors que hi treballen i exposar els resultats de les sinergies aconseguides fins a dia d’avui, que han estat rellevants i estimulants.

Les intervencions que vertebraren la jornada foren les següents: en primer lloc, el Director de l’IDIBELL, Dr. Jaume Reventós, va donar la benvinguda als prop de cinquanta assistents a la reunió, tot destacant la importància estratègica de les sessions de caire transversal a l’hora d’ampliar el camp de possibilitats dels investigadors d’àmbits aparentment poc interrelacionats. Seguidament, el Dr Oriol Casanovas, cap del grup d’Angiogènesi Tumoral

de l’IDIBELL, pronuncià la conferència Detecting, Predicting and Fighting Resistance to Antiangiogenic Therapies, que precedí la del Dr Turgut Durduran, del grup d’Òptica Mèdica de l’ICFO, titulada Non-invasive Monitoring of Local Hemodynamics to Characterize Suspicious Masses and to Predict Therapy Outcomes

La següent intervenció anà a càrrec del Dr Romain Quidant, del grup de Nano Òptica Plasmon de l’ICFO, titulada Applications to Biomedicine of Light and Nanotechnology. Finalment, la Dr Ana Méndez , cap del grup de Bases Cel·lulars i Moleculars de les Malalties Sensorials de l’IDIBELL parlà de Superresolution Techniques to Study Polarized Trafficking of Signaling Proteins in Photoreceptor Cells of the Retina, i el Dr Pablo Loza, del Laboratori de Microscopia Lumínica de

Super-resolució

de l’ICFO, tancà el torn de conferències amb la intervenció Advanced Microscopy Techniques: Biomedical Imaging Applications at Nano, Micro and Macro Levels.

Per cloure la jornada, els assistents van ser convidats a un cafè networking, programat amb la intenció de facilitar la coneixença entre els investigadors i incentivar la posada en marxa de noves col·laboracions entre l’IDIBELL i l’ICFO.

Scroll to Top