L’IDIBELL es posiciona a favor de les polítiques d’Open Acces

logoleru

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha signat el manifest de la

Lliga Europea d’Universitats de Recerca (LERU) per promoure

polítiques d’Open

Acces en la difusió de resultats científics.

Segons el manifest, les universitats europees destinen una part significativa dels seus pressupostos als editors de revistes científiques. Es tracta de centenars de milions d’euros que deixen d’anar a recerca i educació. La Universitat de Harvard va denunciar l’any 2012 que els costos de les grans publicacions han portat a les universitats a una situació fiscalment insostenible i acadèmicament restrictiva ja què algunes d’aquestes revistes suposen una despesa anual d’aproximadament 40.000$ i les despeses per article publicat estan sobre els 2.000$.

La LERU fa

una crida a totes les universitats, instituts de recerca, organismes finançadors i als mateixos investigadors a signar aquesta declaració per donar un senyal clar a la Comissió Europea i la Presidència holandesa de la Unió Europea per treballar tots junts en la promoció de polítiques d’Open Acces en la recerca

Scroll to Top