L’IDIBELL celebra el seu primer Concert de Nadal

14122015-DSC_8801_0

El passat 14 de desembre el Teatre Joventut de L’Hospitalet va acollir el primer Concert de Nadal de l’IDIBELL, organitzat pel servei de Comunicació i Mecenatge de l’Institut amb l’objectiu de recaptar fons per la recerca i la formació dels joves investigadors. És a dir, per tornar a endegar, amb la màxima celeritat possible, la convocatòria de beques pròpies de l’IDIBELL.

L’espectacle fou conduït per l’actriu i escriptora Estel Solé, que, com la resta d’artistes que van formar part del concert, col·laborà de forma desinteressada amb l’acte benèfic. Solé agraí, en nom de l’IDIBELL, la presència al més de dos-cents assistents al teatre, la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, sense el qual l’acte no s’hagués pogut celebrar en un espai tan adequat i emblemàtic de la ciutat i, finalment, la complicitat de tots els músics i intèrprets. Durant la seva intervenció, la presentadora explicà davant de la ciutadania que l’excel·lència i la qualitat en la investigació sobre les quals treballa l’IDIBELL se sustenten en el capital humà de l’Institut, i que per aquest motiu era molt important donar suport, també des del compromís social, a l’esforç que realitzen els estudiants en els inicis de la seva carrera investigadora.

Seguidament, s’obrí el torn de les actuacions artístiques amb la presentació de l’Orquestra Simfònica de l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet. La formació, composta per quaranta-nou músics de totes les edats —d’entre els quals, professors de diversos instruments—, interpretaren tres peces sota la direcció d’una docent de l’Escola, a qui l’IDIBELL adreçà, d’una forma extensible a tots els responsables del centre artístic, el seu agraïment envers l’entusiasme que mostraren a l’hora d’establir una col·laboració amb l’Institut que s’espera ben fructífera.

Els parlaments institucionals del Concert els encetà el Dr. Jaume Reventós, Director de l’IDIBELL, que presentà l’Institut, els organismes que el formen, i les principals línies de recerca que duen a terme els cinquanta-nou grups d’investigadors que hi treballen. Reventós, en aquesta primera intervenció, també anuncià la gestació dels nous projectes d’apropament de la ciència a la ciutadania que es proposa tirar endavant l’Institut, i la creació, en un futur proper, de la xarxa d’Amics de l’IDIBELL en suport de les accions de mecenatge.

Seguidament, el Director agraí el suport explícit i la presència al Concert dels representants de totes les institucions que conformen el nostre Institut d’Investigació i també el Patronat de la Fundació que el regeix: el Dr. Toni Andreu, Gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge, el Dr. Jordi Alberch, Vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la Universitat de Barcelona, i el Dr. Gabriel Capellà, Subdirector de Recerca i Innovació en Salut i investigador de l’Institut Català d’Oncologia. Tots ells foren convidats a pujar a l’escenari, des d’on dirigiren unes breus paraules als assistents destacant la importància de la celebració d’un acte de caire benèfic adreçat als joves investigadors.

Conscient de la necessitat d’establir una col·laboració estable amb les administracions que, com l’Ajuntament de la nostra ciutat, estan més a prop dels problemes i els interessos diaris dels ciutadans, Jaume Reventós presentà a la Sra. Núria Marín, Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, que pronuncià un discurs de marcat caràcter social, on posà de manifest l’interès del govern de la ciutat a l’hora de dissenyar programes estables de sensibilització ciutadana i de divulgació i apropament de la ciència protagonitzats per l’IDIBELL.

La segona actuació musical del vespre anà a càrrec del Cor 4 18, participants de la darrera edició del programa de TV3 Oh Happy Day i membres de l’Escola ELISAVA de Barcelona, que interpretaren quatre peces molt aplaudides pel públic assistent. Seguidament, Estel Solé presentà dos investigadors: el Dr. Carles Casasnovas, de l’Hospital de Bellvitge, i la Dra. Mariona Graupera, de l’IDIBELL, que agraïren de primera mà els donatius de totes les persones que havien adquirit una entrada per al concert i posaren de relleu la necessitat de promoure accions de mecenatge en suport de la recerca i dels estudiants que han de començar a forjar la seva carrera científica.

La recta final del Concert l’encetà, de nou, Estel Solé, que presentà l’Electric-Popkestra de l’Escola Municipal de Música de L’Hospitalet, un conjunt de Pop-rock format per nou adolescents i joves de l’Escola. Les peces que interpretaren van ser acollides amb entusiasme i animació per part d’un públic que mostrà, en finalitzar l’acte, una gran satisfacció pel fet d’haver contribuït a fer una mica més fàcil i possible l’assoliment dels reptes científics que els investigadors de l’IDIBELL, pensant en el benestar de tota la societat, persegueixen.

Scroll to Top