Montse Ballarín: “La Innovació ha de formar part de la cultura dels centres de recerca”

presentacio-libro-IDIBELL_1

El passat 24 de novembre la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va acollir la presentació del llibre ¿Innovas o trabajas? De la idea al paciente escrit pels membres de la Unitat d’Innovació de l’IDIBELL Montse Ballarin, Jaume Ruiz, Eva Olivera i Josep Maria Sánchez, amb el suport d’ACC10.

Els encarregats d’obrir l’acte van ser el gerent de l’ICS de l’àrea metropolitana Sud i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Antoni Andreu, la directora de la Unitat d’Innovació d’ACC10, Mariona Sanz, el director mèdic de l’Institut Català d’Oncologia, Jordi Trelis i el director de l’IDIBELL, Jaume Reventós.

La innovació en salut va ser la protagonista de la presentació amb una xerrada del cap de servei de ginecologia del HUB i investigador IDIBELL, Jordi Ponce sobre la integració de la robòtica en els quiròfans: “Del mite d’Apol·lo a la Innovació Robòtica”

El llibre pretén ser una eina útil per als investigadors i personal sanitari que tinguin una idea innovadora però no saben quines passes han de seguir per portar-la a terme i fer-la arribar al mercat. Els autors del llibre han explicat que es tracta d’un recull de les experiències viscudes des de la Unitat d’Innovació amb diversos metges i investigadors del Campus de Bellvitge amb diversos processos de transferència de tecnologia.

Segons ha explicat la directora de la Unitat d’Innovació de l’IDIBELL, Montse Ballarin i co-autora del llibre “la innovació ha de formar part de la cultura del centres de recerca i aquí, a Bellvitge, tenim aquesta motivació per innovar per mirar de fer les coses d’una altra manera per millorar”.

D’altra banda, un altre dels autors del llibre, Jaume Ruiz ha afirmat que” per innovar només calen neurones i esforç”.

Al final de l’acte es van repartir exemplars del llibre de forma gratuïta.

Scroll to Top