La Marató de TV3 financia cinc projectes de l’IDIBELL i el CMRB

la-marato-familia

La Fundació La Marató de TV3, que tot just farà un any es va dedicar a recaptar fons per a la recerca en malalties del cor, finançarà tres projectes de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i dos del Centre de Medicina Regenerativa de Catalunya (CMRB).

Els ajuts s’han lliurat el 5 de novembre, durant un acte celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i presentat per Mònica Terribas i Quim Masferrer. L’entrega dels diplomes que acrediten la concessió dels ajuts ha comptat amb la presència del Conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart. També hi ha assistit el Dr. Jaume Reventós, director de l’IDIBELL, que ha acompanyat els científics de l’Institut i del CMRB guardonats amb les ajudes a la recerca.

Els projectes científics que finançarà La Marató 2014 són els que han resultat més ben valorats d’entre un total de 121 presentats a la convocatòria. Els candidats van ser avaluats per 59 experts en malalties del cor d’àmbit internacional, seguint un sistema per review coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS). La qualitat, la metodologia, la rellevància científica, sanitària i social, el valor innovador i, finalment, la viabilitat de cada projecte han estat els factors que han determinat la distribució dels fons aconseguits en la passada edició de La Marató de TV3

D’acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat ha acordat distribuir els 11.403.593€ recaptats entre un total de 43 projectes de recerca científica d’excel·lència. I d’entre el grup dels premiats, s’hi han situat els següents cinc projectes de l’IDIBELL i el CMRB:

Scroll to Top