IDIBELL i l’empresa Anaxomics signen un acord per a l’ús de tecnologia de biologia de sistemes

anaxomics

IDIBELL i Anaxomics Biotech han signat un acord per proporcionar l’ús de tècniques de biologia de sistemes d’Anaxomics als grups de recerca de l’IDIBELL. L’aplicació d’aquesta tecnologia innovadora als resultats de la recerca bàsica o clínica augmentarà el valor de les seves investigacions i conclusions.

Aquest acord amplia la cartera de serveis de l’IDIBELL, ja que proporciona als investigadors les eines computacionals més avançades per extreure el màxim profit dels seus resultats.

La biologia de sistemes permet el modelatge computacional i matemàtic de sistemes biològics complexos per a l’obtenció de conclusions complexes i nova hipòtesi d’investigació biològica i biomèdica. També permet la integració en una sola anàlisi de tota la informació dels pacients, incloent tant les dades clíniques (perfil clínic, tractaments rebuts, els resultats d’anàlisi de marcadors de rutina) i “òmiques” dades obtingudes en proteòmica, genòmica i metabolòmica estudis.

La biologia de sistemes pot per tant aplicar-se a qualsevol etapa de la investigació biomèdica, des de la investigació bàsica amb cultius cel·lulars als assajos clínics, que s’utilitzen per optimitzar les mesures de resultat o criteris de selecció, o fins i tot amb el rendiment clínic.

De fet, ja s’està aplicant l’anàlisi integral d’un pacient a través de sistemes de tècniques de biologia als hospitals de renom mundial, com el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center o la Muntanya-Sinai a Nova York, on forma part d’un protocol d’assignació de tractament per als pacients amb certs tipus de càncer.

Segons el director general de la Anaxomics, el Dr. José Manuel Mas, les variacions del mecanisme d’acció en el mateix fàrmac que s’administra a pacients diferents podria determinar la seva eficàcia i toxicitat. En l’actualitat hi ha “eines per mapejar el que passa a cada pacient i Anaxomics posa a disposició dels metges i investigadors”.

L’empresa Anaxomics ofereix serveis de consultoria personalitzats per identificar els mecanismes moleculars associats a una malaltia o un medicament mitjançant la integració de les bases de dades de biologia clínica i molecular. Anaxomics està treballant amb diverses empreses farmacèutiques nacionals i internacionals i ja està col·laborant amb centres d’investigació biomèdica de tot Espanya.

Scroll to Top