Xavier Bosch rep el premi “V” de Vida de mans de la Reina Letizia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Xavier Bosch, consultor sènior del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer (PREC) de l’ICO i investigador de l’IDIBELL, va rebre el passat 23 de setembre de mans de la Reina Letizia el premi “V” de Vida; un guardó que l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) entrega com a reconeixement a les persones i/o entitats que han destacat per la seva col·laboració en la lluita contra el càncer. L’entrega del guardó es va fer a Burgos, durant l’acte institucional en el qual també es van entregar 6.3 milions d’euros a diversos projectes de recerca en oncologia. Durant l’acte la Reina va definir el premiat com

“un excel·lent científic al que se li reconeix la seva brillant trajectòria en la investigació aplicada en la prevenció”

i així ho ha destacat també l’AECC, que ha volgut premiar

Bosch per a la seva contribució en l’avenç i el coneixement del control del càncer, així com la millora de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la malaltia.

Xavier Bosch ha rebut prèviament altres premis com a reconeixement a la seva trajectòria professional. Entre d’altres ha rebut el premi Jaume I de recerca bàsica, el Premi Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i el premi de la Fundació Lilly. Aquests guardons se li van entregar per les seves contribucions d’abast internacional en l’àmbit de la salut pública i per la prevenció primària del càncer, en concret per les seves recerques epidemiològiques sobre càncers associats amb agents infecciosos.

Scroll to Top