L’Associació Alba Pérez finança un projecte de l’IDIBELL per a la recerca del sarcoma d’Ewing

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Associació Alba Pérez contra el càncer infantil han signat un segon conveni per finançar amb 200.000 euros un projecte d’investigació dirigit pel cap de grup de recerca en sarcomes Òscar Martínez-Tirado que té com a objectiu trobar nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing. Amb aquesta aportació l’associació ha destinat un total de 400.000 euros a aquest projecte.

Aquest segon conveni dóna continuïtat al projecte de recerca que lidera Òscar Martínez Tirado. “Hem aconseguit sintetitzar un nanofàrmac que ataca de forma específica les cèl·lules tumorals del sarcoma d’Ewing i en aquests segona fase del projecte hem de demostrar que el fàrmac és efectiu en cultius cel·lulars i en models in vivo” ha explicat l’investigador que ha mostrat el seu agraïment a l’Associació Alba Pérez i a totes les persones que amb les seves aportacions fan possible que aquesta investigació continuï endavant.

A l’Alba li van diagnosticar sarcoma d’Ewing quan encara no tenia cinc mesos. Des de llavors, el seu pare Rafa Pérez no ha deixat de lluitar per recaptar fons per a la investigació d’aquest càncer infantil. Va fundar l’Associació Alba Pérez Contra el Càncer Infantil que organitza actes benèfics i que té com a objectiu ajudar a la investigació de nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing. Després de 5 anys de lluita , l’Alba va morir l’agost de 2013. No obstant això, Rafel Pérez vol continuar

la batalla contra aquest

càncer.

Scroll to Top