Estrenem el ‘Cafè de la innovació’

cafe

El 18 de setembre es va celebrar el primer “Cafè de la innovació” a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Es tracta d’una iniciativa de la Unitat d’Innovació de l’IDIBELL per compartir experiències innovadores en l’àmbit de la salut, de manera distesa durant trenta minuts, prenent una tassa de cafè.

La primera xerrada va anar a càrrec d’Oriol Bestard, investigador del grup de nefrologia de l’IDIBELL i cap de secció de la Unitat de Trasplantament Renal de l’Hospital de Bellvitge, que va explicar com el seu grup de recerca ha desenvolupat una tecnologia per identificar pacients amb un alt risc de patir rebuig al trasplantament renal. Aquesta eina permetrà un millor abordatge del tractament i, per tant, una millora assistencial molt important. Durant la ronda de preguntes es van comentar diferents aspectes del procés de transferència de tecnologia, com la protecció per patent i la importància del treball en equip entre la Unitat d’Innovació i el metge investigador per desenvolupar un projecte d’innovació amb èxit.

El “Cafè de la innovació” se celebrarà un cop al mes a l’Hospital Universitari de Bellvitge i a l’Institut Català d’Oncologia de Bellvitge, alternativament. Els propers cafès comptaran amb la presència de Josep M. Aran,

investigador del Grup de Recerca de Genètica Molecular Humana de l’IDIBELL (30 d’octubre); de Rafael Máñez, director assistencial de l’Hospital Universitari de Bellvitge (20 de novembre), i d’Oriol Casanovas, investigador del Grup de Recerca en Angiogènesi Tumoral de l’ICO i l’IDIBELL (18 de desembre).

Scroll to Top