CaixaImpulse finança un projecte per a la detecció precoç de l’Alzheimer

barachina_caixaimpulse

El projecte liderat per Marta Barrachina, de l’Institut de Neuropatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’IDIBELL, ha estat seleccionat per entrar en el programa CaixaImpulse, una iniciativa única a l’Estat espanyol que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del coneixement científic en empreses del camp de les ciències de la vida i la salut.

En aquest projecte s’ha identificat un biomarcador de la malaltia en cervells humans post mortem de persones amb Alzheimer en estadis inicials (asimptomàtics i amb deteriorament cognitiu lleu). Actualment, es duu a terme la seva validació en sang de pacients amb deteriorament cognitiu lleu. El seu desenvolupament és important en la detecció precoç de l’Alzheimer, la qual afavoriria una intervenció ràpida amb les medicacions disponibles. Això facilitaria l’alentiment de la malaltia, la millora de la qualitat de vida del pacient i la disminució dels costos per als sistemes sanitaris i les famílies. A més, la identificació dels pacients amb predisposició a patir la malaltia permetria assajar precoçment tractaments farmacològics i facilitar el desenvolupament de fàrmacs més efectius.

El programa CaixaImpulse ha seleccionat 15 iniciatives entre les 41 presentades per diversos centres de recerca, hospitals i universitat. Els projectes pertanyen a diferents comunitats de l’Estat: Andalusia (1), Catalunya (11), Galícia (1) Madrid (1) i Navarra (1). Totes les propostes s’emmarquen en els àmbits de les ciències de la vida i les ciències mèdiques i de la salut, i volen aportar innovacions i productes per tractar patologies com l’Alzheimer, els danys cerebrals, els infarts de miocardi, els trastorns cardiovasculars, etc.

Scroll to Top