Art en plaques de Petri

petri-dishes

Les plaques de Petri són objectes quotidians en els laboratoris de recerca. En elles es fan cultius cel·lulars o bacterians per observar la vida de les cèl·lules i com reaccionen a diferents estímuls. L’artista nord-americana Klari Reis va decidir donar a aquestes plaques de Petri una funció encara més estimulant, les va convertir en obres d’art.

Quan tenia prop de vint anys a la Klari li van diagnosticar una malaltia autoimmune que la va mantenir hospitalitzada durant uns mesos. En aquest temps, l’artista va tenir l’oportunitat d’observar les seves pròpies cèl·lules al microscopi i l’explosió de colors que va veure a través de les diferents tincions cel·lulars la va inspirar en un nou i gran projecte. Des de l’any 2013 aquesta artista pinta una placa de petri diària que podeu veure a http://www.adailydish.com/.

El treball de Klari Reis ha inspirat també el cartell de la 7a jornada de recerca de l’ICS que se celebra el proper 16 de juny a l’Hospital Universitari de Bellvitge i que se centra en les malalties infeccioses.

Podeu inscriure-us a la jornada a:

Més informació:

Scroll to Top