Manel Esteller i Xavier Gómez-Batiste reben la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari

medalles_trueta

El director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, Manel Esteller, i el responsable de l’observatori Qualy de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i cap del grup de recerca en cures pal·liatives de l’IDIBELL, Xavier Gómez Batiste han rebut la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari d’enguany.

La cerimònia de lliurament de les medalles es va celebrar el passat 12 de maig al Palau de la Generalitat, encapçalat per Artur Mas, president de la Generalitat, i Boi Ruiz, Conseller de Salut.

Les medalles i plaques Josep Trueta, que concedeix anualment la Generalitat de Catalunya, distingeixen aquelles persones i entitats que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat. Les medalles i plaques Josep Trueta van ser creades l’any 1997, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català.

A part de Manel Esteller i Xavier Gómez Batiste, la resta

de guardonats amb la Medalla Josep Trueta 2015 són: l’especialista en l’àmbit de la nefrologia Jaume Aubia; l’especialista en ginecologia i obstetrícia Pere N. Barri Ragué; la llicenciada en farmàcia Maria Rosa Cedó Rigalt; l’especialista en psiquiatria Josep Fàbregas i Poveda (a títol pòstum);

la cap del Programa Pacient Expert Catalunya, Assumpció González Mestre; el tècnic de la Divisió d’Avaluació de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut Amando Martín Zurro; la psiquiatra i psicoterapeuta Roser Pérez Simó (a títol pòstum); la doctora en economia Marisol Rodríguez Martínez; l’especialista en pediatria i cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Josep Sánchez de Toledo i Codina; l’especialista en medicina preventiva i salut pública Andreu Segura Benedicto, i l’especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública Antoni Trilla Garcia. La Placa Josep Trueta ha estat concedida enguany l’Hospital del Mar; la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.

Scroll to Top