Els investigadors recapten fons per a la lluita contra el càncer a la col•lecta de l’AECC

investigadors_1

Sota el lema “No t’imagines el que un euro posa en marxa” el passat 6 de Maig, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va sortir al carrer per captar fons per a la recerca en càncer.

La carpa de l’AECC del centre de Barcelona es va convertir en un petit laboratori on investigadors de l’IDIBELL i del Vall Hebron Institut de Recerca (VHIR) van poder contestar les preguntes dels ciutadans sobre com es fa recerca en càncer.

En aquesta edició, l’AECC ha adoptat la flor de l’iris blanc com a símbol de l’esperança i ha instal·lat un màquina expenedora d’aquesta flor. Es tracta d’un giny que s’activa amb un euro que posa en marxa diversos engranatges fins expulsar una flor natural. Se n’han repartit unes quatre mil. Aquest mecanisme simula la importància de recollir fons com a via de finançament de la recerca de nous tractaments que permetin, en el futur, pal·liar o curar els pacients.

L’entitat va becar l’any passat 5 projectes de recerca als centres principals d’investigació del país, VHIR, IDIBELL-Institut Català d’Oncologia, Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya.

Scroll to Top