Eduard Montanya, nou Director Científic del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades

dem_montanya

Eduard Montanya, investigador del CIBERDEM i cap del grup de recerca en diabetis, nutrició i malalties endocrines a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha estat nomenat nou director Científic del CIBERDEM en la Comissió Permanent del CIBER, dependent de l’Institut de Salut Carlos III, celebrada el passat dilluns 27 d’abril. Montanya relleva el doctor Luis Castaño, que ocupava aquest càrrec des de 2012.

Montanya es planteja com a principal repte de futur “consolidar el CIBERDEM com a referent de la investigació d’excel·lència en diabetis amb un èmfasi especial en la seva internacionalització”. Per aconseguir-ho, el centre potenciarà la col·laboració entre els grups de recerca bàsics i clínics, les activitats formatives per a joves investigadors i la seva visibilitat tant a nivell nacional com internacional.

“També volem intensificar les relacions amb altres agents científics, econòmics i socials involucrats en el camp de la diabetis, i estimular que l’aportació científica del CIBERDEM contribueixi a la millora de la salut de la població i de les persones amb diabetis”, subratlla el nou Director Científic del CIBERDEM.

Eduard Montanya és professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, ​​cap del Servei de Diabetis de l’Hospital Universitari de Bellvitge i cap del Grup de Recerca en Diabetis i Metabolisme de l’IDIBELL. La seva recerca s’ha centrat en les cèl·lules dels illots pancreàtics amb un interès particular en la funció i regeneració de les cèl·lules beta, responsables de la producció de la insulina, en la teràpia cel·lular de la diabetis incloent el trasplantament de cèl·lules dels illots i en nous tractaments farmacològics de la diabetis. És autor de 150 articles científics i capítols de llibres.

A més, ha assessorat diverses institucions de recerca líders a nivell nacional i internacional, i ha realitzat tasques de revisió científica en les principals societats i revistes científiques en el camp de la diabetis. El nou director del CIBERDEM va obtenir una Beca Fulbright per a una estada postdoctoral a Harvard i ha rebut diversos premis i ajuts de recerca. A més, ha ocupat càrrecs en societats científiques espanyoles, catalanes i internacionals. Actualment, és president del Consell Assessor sobre la Diabetis de Catalunya.

El Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) és un consorci públic espanyol els principals objectius consisteixen en liderar l’esforç investigador d’excel·lència en diabetis i malalties metabòliques relacionades, així com en accelerar la translació dels resultats científics a la pràctica clínica.

CIBERDEM consta d’una estructura innovadora a l’estar format per 30 grups de referència ubicats en diferents hospitals, universitats i centres d’investigació de tot Espanya. Constituït al desembre de 2007 a iniciativa de l’Institut de Salut Carlos III, el consorci està integrat a més per altres 19 institucions consorciades procedents de 6 comunitats autònomes.

Scroll to Top