Ignacio González Bravo obté una Consolidator Grant de l’European Research Council

nacho_bravo

El cap del laboratori d’Infeccions i Càncer de l’ICO-IDIBELL, Ignacio González Bravo ha rebut una Consolidator Grant de l’European Research Council (ERC) per desenvolupar el seu projecte CODOVIREVOL: “Evolution of viral codon usage preferences:manipulation of translation accuracy and evasion of immune response”. La beca suposa un finançament de 2 milions d’euros per als propers cinc anys.

El projecte de González Bravo se centra en estudiar els mecanismes que utilitzen els virus que provoquen infeccions cròniques per aconseguir mantenir-se dins de l’hoste sense provocar la seva resposta immune. L’investigador ha explicat la importància de conèixer aquests mecanismes ja que “entre el 15 i el 20% dels càncers en humans es produeixen per infeccions. Aproximadament un terç a partir de papil·loma virus, un altre terç a partir d’infeccions dels virus de les Hepatitis B i C, i la resta per infeccions d’Helicobacter pylori”.

“Volem saber com els virus que provoquen infeccions cròniques utilitzen un dialecte particular del codi genètic,

que seria la llengua comuna de tots els organismes, per tal de passar desapercebuts pel sistema immunitari de l’hoste i continuar dividint-se a l’interior de les cèl·lules infectades fins que les lesions arriben a provocar un càncer” ha explicat González Bravo.

Catorze investigadors del sistema català de recerca han estat reconeguts en la segona convocatòria dels

Consolidator Grants

que atorga el l’ERcper als científics que es troben a la meitat de la seva carrera. Aquests ajuts –altament competitius– finançaran els projectes d’aquests investigadors durant els propers 5 anys per tal que puguin consolidar els seus equips i desenvolupar les seves idees més innovadores a tot l’Espai Europeu de Recerca.

Els

Consolidator Grants

busquen impulsar la carrera de persones amb talent i una visió innovadora que hagin demostrat el seu potencial investigador i la seva maduresa científica. En aquesta segona convocatòria, els projectes dels investigadors han abastat àmbits del coneixement molt diversos: computació, economia, física, nanotecnologia, bioenginyeria i biologia.

Scroll to Top