El meu cervell és de plastilina. I el teu?

Escolab1

Durant el mes de Febrer els alumnes de 3er d’ESO de l’Escola Projecte i de l’Institut Barcelona-Congrés de Barcelona van visitar els laboratoris del grup de Cognició i Plasticitat Cerebral de l’IDIBELL per participar en l’activitat ‘El cervell de plastilina’ emmarcada en el programa EscoLab.

Els estudiants van conèixer una mica millor les regions del cervell i com les connexions neuronals canvien segons l’ús que en fem. També van poder experimentar per ells mateixos com de vegades la realitat no coincideix amb la percepció del nostre cervell mitjançant diversos experiments audiovisuals i de memòria.

També van poder apropar-se a la feina diària dels investigadors. Van veure com es mesuren les ones elèctriques que produeix el nostre cervell segons les emocions que sentim a través de les mesures d’EDA (electrodermal activity) per captar les variacions de la suor dels dits en diverses situacions com en repòs o mirant una pel·lícula de por.

L’EscoLab és una iniciativa del Programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura i del Programa de Cultura Científica de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la participació de l’IDIBELL i de molts

altres centres de recerca, que ofereixen les diverses activitats.

Scroll to Top