Epigenètica per a tots els públics

pessics_maria_0

El passat 28 de Gener el Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet de Llobregat va acollir la xerrada “Epigenètica, una nova perspectiva de l’ADN” a càrrec de la investigadora del programa d’Epignètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, María Berdasco.

María Berdasco ha explicat com en les últimes dècades hem passat de pensar que tot estava escrit en el nostre ADN, el nostre genoma, a saber que també hem de tenir en compte l’epigenoma. “L’epigenètica explica per què organismes i persones genèticament idèntics com els bessons univitel·lins, no es comporten exactament igual”. Berdasco ha explicat que “aquestes diferències tenen molt a veure amb la nostra relació amb l’ambient, amb la nutrició, els hàbits i altres aspectes del nostre estil de vida”.

L’epigenètica té un paper molt important en el desenvolupament de determinades malalties, com el cas del càncer.

Aquesta conferència s’emmarca dins el cicle Pessics de Ciència organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat per fomentar l’interès per la ciència i apropar-la a la ciutadania de forma activa i entenedora.

Diversos investigadors de l’IDIBELL col·laboren amb el cicle Pessics de ciència. Podeu consultar les pròximes xerrades a: Pessics de ciència

Scroll to Top