Manel Esteller, VI Premi Nacional d’Oncologia

echevarne

La Fundació Echevarne concedeix el seu VI Premi Nacional d’Oncologia al director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, investigador ICREA i profesor de la Universitat de Barcelona, Manel Esteller, pel seu treball “Epigenòmica del càncer: del coneixement a les aplicacions”.

El comitè científic del premi està format per científics de renom internacional que han acordat de forma unànime atorgar aquest guardó a Esteller per la seva recerca en el camp de l’epigenètica. El comitè ha destacat les importants contribucions de l’investigador a la comprensió del comportament de les cèl·lules canceroses, especialment en la desregulació dels gens supressors del tumor i seqüències repetitives en càncer. Degut en part a aquests estudis s’han desenvolupat nous tests diagnòstics i s’estan provant noves aplicacions

per

ser utilitzats com a teràpia contra el càncer.

El VI Premi Nacional d’Oncologia Fundació Echevarne es consolida com un referent en el reconeixement a la tasca realitzada per investigadors espanyols en l’àmbit de l’oncologia. Amb una dotació econòmica de 50.000 €, aquesta sisena edició del Premi Nacional d’Oncologia Fundació Echevarne premia l’esforç científic que més ha contribuït al desenvolupament del coneixement dels genomes del càncer, les seves alteracions, transcriptomes i/o epigenomes i la seva interpretació funcional en la transformació cel·lular i/o la progressió tumoral, inclosa la disseminació metastàtica.

El 1995 es va convocar la primera edició d’aquest guardó i des de llavors, Fundació Echevarne ha reconegut la tasca investigadora dels Doctors Carlos López-Otín, Maria A. Blasco, Manuel Serrano i Xosé Bustelo (ex-aequo); Jesús F. San Miguel i Emili Montserrat (ex-aequo); Eugenio Santos i ara Manel Esteller.

Scroll to Top