Jesús Méndez guanya el Premi de Periodisme en Medicina Personalitzada de l’Institut Roche

club_santcugat2

L’investigador del grup d’epigenètica i càncer de l’IDIBELL, Jesús Méndez, ha guanyat el primer premi de Periodisme en Medicina Personalitzada de l’Institut Roche pels seus articles “Els tumors de Darwin. Viatge al·lucinant al fons del tumor”, publicat al suplement de ciència Tercer Milenio,

i “Per què la immunoteràpia contra el càncer és l’avanç científic de l’any?” publicat a l’agència SINC.

L’Institut Roche compleix una dècada com a fundació destinada a promoure el coneixement, aplicació i difusió de la Medicina Personalitzada i ho celebra reconeixent el treball de periodistes i divulgadors en aquest camp.

El jurat d’aquests premis destaca dels articles de Jesús Méndez la innovació en el plantejament dels temes, atrapant el lector des del titular; a més, ressalta la seva habilitat per fer comprensibles i amens temes científics d’una gran complexitat i, tot això, sense rebaixar el rigor en l’abordatge dels mateixos. El jurat ha valorat especialment la gran capacitat de l’investigador per comunicar i divulgar, reconeixent l’original i creatiu enfocament amb el qual ha explicat als lectors dos temes complicats com l’avanç que suposa la immunoteràpia en el tractament del càncer i la complexitat de les cèl·lules tumorals.

Els periodistes José Antonio Plaza i Ainhoa Iriberri han obtingut els accèssits del Premi Periodístic X Aniversari de l’Institut Roche.

Actualment Jesús Méndez combina la seva feina com a investigador postdoctoral en el Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC) de l’IDIBELL amb la divulgació científica. És cofundador del portal de divulgació científica Dixit Ciència i col·labora en diversos mitjans com el suplement de ciència de ‘El Heraldo de Aragón’: Tercer Milenio o l’agència SINC entre d’altres.

Scroll to Top