Bàsquet contra el càncer

club_santcugat2_0

El QBasket Sant Cugat

dóna els diners obtinguts en el torneig “3×3 Memorial Miquel Martínez Garriga” al grup de recerca en sarcomes de l’Institut d’Investigacio Biomèdica de Bellvitge.

Miquel Martínez Garriga era una apassionat del bàsquet i jugava al QBasket Sant Cugat. El van diagnosticar un sarcoma d’Ewing i desprès de

lluitar contra la malaltia, el Miquel va morir el 29 de setembre de 2013.

Els seus amics i companys d’equip van decidir fer-li un homenatge a través del seu esport preferit i el Club va organitzarun torneig 3×3 en la seva memòria els passats 28 i 29 de juny.

L’objectiu del torneig, a més de recordar el Miquel, era recaptar diners per donar-los per a la lluita contra aquest tipus de càncer. El sarcoma d’Ewing és el segon càncer d’os més comú i afecta nens i joves. Actualment, si es diagnostica a temps i no presenta metàstasi, es pot curar en el 80% dels casos però, entre el 25% i el 30% dels casos es diagnostiquen quan ja existeix metàstasi i la supervivència baixa fins al 30%.

En el torneig van participar més de 250 jugadors de totes les categories, des de mini (8anys) fins a sènior, tant en masculí com en femení.

Projecte de nanomedicina contra el Sarcoma d’Ewing El divendres 14 de Novembre, la família del Miquel i un representant del QBasket Sant Cugat van fer entrega de l’import recaptat en el torneig i en aportacions particulars posteriors, al cap del grup de recerca en sarcomes, Òscar Martínez-Tirado. “Aquests 585 euros aniran directament al nostre projecte principal que es bassa en trobar una nova aproximació terapèutica a través de la nanomedicina per tractar el Sarcoma d’Ewing de forma específica” ha explicat l’investigador que també ha agraït l’esforç i la generositat de la família i els amics del Miquel. El director de l’IDIBELL, Jaume Reventós,

també ha expressat el seu agraïment i ha afegit que “són iniciatives com aquestes les que donen sentit a la nostra feina”.

Els pares del Miquel han expressat el seu agraïment als amics del seu fill i a l’entitat esportiva “per organitzar aquest torneig perquè ens heu demostrat de quina pasta esteu fets i de quina pasta estava fet el Miquel” ha dit Miquel Martínez, pare del Miquel. Montse Garriga, la mare del Miquel, confia que “aquest granet de sorra que hem aportat avui serveixi per ajudar altres nens i joves que pateixen la mateixa malaltia que el meu fill”.

Segons ha explicat el president del QBasket Sant Cugat, Kike Sánchez “aquest és el dia més important en la història de la nostra entitat que va néixer amb l’objectiu de tenir una funció social en el nostre entorn” i ha agraït als pares al Miquel haver-lo permès fer el torneig en memòria seva.

Scroll to Top