Un estudi detecta grans diferències en la regulació transcripcional entre cèl•lules normals i tumorals de còlon

BMC_0

La transcripció és un dels mecanismes que s’esdevenen a les cèl·lules i que permet llegir la informació continguda en els gens. Un estudi encapçalat per la Unitat de Biomarcadors i Susceptibilitat del Programa de Prevenció i Control del Càncer de l’ICO-IDIBELL ha detectat grans diferències en els programes de regulació transcripcional de les cèl·lules normals i les cèl·lules de tumors de còlon.

En l’estudi, que s’ha publicat a la revista BMC Cancer, els investigadors han comparat els perfils d’expressió gènica d’un centenar de mostres de tumors de còlon amb el de les seves cent parelles de teixit normal adjacent i han detectat diferències en l’activitat transcripcional i a la interacció entre els propis gens. Es conclou amb un missatge de pèrdua global de l’activitat transcripcional a les cèl·lules tumorals de còlon. Però d’altra banda, per exemple, es descriuen uns pocs factors de transcripció que augmenten considerablement la seva activitat en les cèl·lules tumorals respecte a les normals.

L’estudi obre la porta a una millor compressió de les alteracions en els programes que regulen la transcripció de les cèl·lules tumorals de còlon.

Cordero D, Solé X, Crous-Bou M, Sanz-Pamplona R, Paré-Brunet L, Guinó E, Olivares D, Berenguer A, Santos C, Salazar R, Biondo S, Moreno V. Large differences in global transcriptional regulatory programs of normal and tumor colon cells.. BMC Cancer. 2014 Sep 24;14:708. doi: 10.1186/1471-2407-14-708.

Scroll to Top