L’estudiant Manuel Torres, Premi d’Investigació Cooperativa en Oncologia RTICC 2014

Manuel_torres_0

L’investigador predoctoral del grup de Gens i Càncer de l’IDIBELL, Manuel Torres, ha estat guardonat amb el premi d’Investigació Cooperativa de la Xarxa Temàtica d’Investigació Cooperativa en Càncer (RTICC) 2014 per la seva participació en

un treball publicat pel seu grup, dirigit per Montse Sanchez-Cespedes, a la revista Cancer Discovery.

El treball descriu la inactivació genètica del gen MAX en càncer de pulmó de cèl·lula petita i com la seva restitució redueix molt significativament el creixement cel·lular. La troballa posa de manifest que MAX actua com a gen supressor de tumors en un dels tipus de càncer pulmonar més agressius i amb pitjor pronòstic. [Romero et al. Cancer Discov.

2014 Mar;4(3):292-303]

El lliurament del guardó va tenir lloc en el marc de la reunió Anual de la RTICC 2014, celebrada en 24 de setembre a la Hospedería Fonseca de salamanca.

La primera xarxa temàtica de recerca cooperativa en càncer sorgeix l’any 2003 amb la primera convocatòria de RETIC’s de l’Instituto de Salud Carlos III dins del ‘Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación’ amb

l’objectiu d’impulsar la recerca oncològica d’excel·lència en base al desenvolupament, potenciació i consolidació d’estructures estables d’investigació cooperativa en l’àmbit

del Sistema Nacional de Salut.

Scroll to Top