La Marató de TV3 finança dos projectes de l’IDIBELL

la-marato_1

Dos investigadors de l’IDIBELL lideren projectes de recerca finançats per La Marató de TV3 de 2013 dedicada a la lluita contra les malalties neurodegeneratives. Es tracta de Xavier Altafaj, responsable del grup Neurobiologia dels receptors ionotròpics de glutamat i Carles Casasnovas del grup Malalties Neurològiques i Neurogenètica.

Els ajuts s’han lliurat el 30 d’Octubre durant una acte celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears que han presentat els periodistes Núria Solé i Roger de Gràcia i que ha comptat amb la presència del Conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Àlvar Net, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.

A l’edició 2013, dedicada a les malalties neurodegeneratives, s’hi van presentar

187 projectes, que van ser avaluats per

99 científics

d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l’avaluació la va dur a terme l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut.

D’acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir

els 11.220.828,94 €

recaptats entre

44 projectes de

recerca

científica d’excel·lència. Els dos projectes liderats per investigadors de

l’IDIBELL són el següents:

Va ser precisament Carles Casasnovas de l’IDIBELL qui va agrair aquesta inversió en recerca en nom de tots els investigadors premiats i va destacar la responsabilitat que representa investigar gràcies als donatius de milers de ciutadans anònims, a qui els ha dit que “no els decebran i que cada euro suposarà una millora per a la salut”.

Scroll to Top