‘Proof of Concept’ del Consell Europeu de Recerca per Manel Esteller

manel_esteller_1

El Director del Programa de Epigenètica i Biologia del Càncer (PEBC) de l’IDIBELL, Professor de Genètica de la Universitat de Barcelona i Professor d’Investigació ICREA, Manel Esteller, ha estat guardonat amb un dels 50 ajuts ‘proof of concept’ que ha atorgat el Consell Europeu de Recerca (European Research Council, ERC) per a projectes presentats per investigadors que ja compten amb una beca de l’ERC i que tenen potencial per arribar al mercat.

L’ERC atorga, en competició oberta, ajudes per al desenvolupament científic a investigadors europeus basant-se únicament en l’excel·lència de la proposta presentada. El projecte de Manel Esteller pretén trobar alteracions en la regulació de les regions més desconegudes del genoma que podrien servir com a biormarcadors útils per a un diagnòstic més precís dels tumors humans. [EPICUP: “Development of ncRNA DNA Methylation kit for the Disgnosis of Cancer of Unknown Primary”]

L’objectiu final d’EPICUP és facilitar la transferència dels resultats obtinguts en el laboratori a la producció de tests que puguin utilitzar-se de forma rutinària en la clínica , a través de la creació de sinèrgies entre la recerca acadèmica i empreses del sector biomèdic. En aquest sentit, l’equip d’Esteller ja col·labora amb la farmacèutica Ferrer en l’ús de mapes epigenètics per determinar diferents tipus de càncer de naturalesa incerta.

En aquesta primera convocatòria dels ‘proof of concept’ ha concedit 50 ajuts de 150.000 euros. Espanya amb sis projectes seleccionats és el tercer país que més ajuts ha obtingut per darrera d’Israel (11) i el Regne Unit (10).

Scroll to Top