El 75% dels usuaris de cigarretes electròniques segueix fumant tabac convencional

e-cigarretes_0

Només un 20% dels usuaris dels cigarrets electrònics ha declarat estar totalment

o bastant satisfets amb el seu ús. De fet, un 75%

continua fumant tabac convencional.
Així es desprèn d’un estudi publicat a la revista BMJ Open sobre l’ús dels cigarrets electrònics a Barcelona. Es tracta del primer article realitzat en el nostre entorn que estima la prevalença d’ús del cigarret electrònic (amb i sense nicotina), la satisfacció amb la seva utilització i el lloc on es va comprar.

L’article mostra que el 6,5% de la població adulta de la ciutat de Barcelona -uns 83.000 ciutadans- han utilitzat alguna vegada el cigarret electrònic. El 60%

el va utilitzar amb nicotina i les botigues especialitzades

són l’establiment

triat generalment per

adquirir-lo

(70%).

En l’estudi, liderat per Jose M. Martínez-Sánchez, epidemiòleg de la Unitat de Control del Tabaquisme de l’ICO, hi han participat investigadors de l’ICO i la Universitat Internacional de Catalunya, i també de les universitats de Harvard i Northeastern.

“L’alt percentatge de ‘ús dual’ dels cigarrets electrònics amb el tabac convencional, així com la baixa satisfacció amb

l’ús, compromet l’efectivitat de la cigarreta electrònica per deixar de fumar”,

ha manifestat

Martínez-Sánchez.

La publicació d’aquest article coincideix amb l’informe elaborat

recentment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que recomana la regulació dels cigarrets electrònics en tots els espais públics i centres de treball.

En aquest sentit, el govern d’Espanya ja va regular el març de 2014 l’ús d’aquests dispositius en hospitals, centres educatius i edificis de l’administració, si bé es van excloure de la llei bars, restaurants i altres espais públics tancats, tal com ara suggereix la pròpia OMS. L’ICO i la UIC van ser pioners en regular l’ús de cigarrets electrònics en les seves dependències l’any 2013.

Scroll to Top