L’aecc finança un projecte de recerca en càncer de pulmó participat per l’IDIBELL

logo-aecc_1

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha adjudicat un ajut de 1 milió dos-cents mil euros per identificar noves dianes terapèutiques i marcadors de pronòstic en tumors de pulmó pobrament caracteritzats. El projecte té una duració de cinc anys.

El càncer de pulmó és un dels tumors que presenta majors taxes de mortalitat a tot el món. Només a Espanya moren cada any al voltant de 20.000 persones per aquesta causa. L’elevada taxa de mortalitat és perquè quan es diagnostica la malaltia ja es troba en un estadi avançat. La detecció tardana i la manca de teràpies eficaces fan que la probabilitat de supervivència dels pacients que tenen càncer de pulmó sigui molt baixa. En conjunt, només entre el 10% i el 15% dels pacients sobreviu més de 5 anys després de la seva detecció. L’origen de més del 80% dels casos és el consum de tabac.

L’ajut de l’aecc ha estat concedit al grup multicèntric en recerca de càncer de pulmó format per l’equip de Luis Montuenga del Centro de Investigación Médica Aplicada de Navarra, el grup de recerca en gens i càncer de l’IDIBELL, liderat per Montse Sanchez-Cespedes i els investigadors del Programa Càncer de Pulmó de l’Hospital Vall d’Hebron encapçalats per Enriqueta Felip.

Aquesta setmana el patronat de la fundació científica de l’aecc ha presentat l’adjudicació de més de 4 milions d’euros en nous projectes de recerca.

Scroll to Top