Manel Esteller, guardonat amb el Premi d’Honor Dr. Benaprès 2014

Manel-Esteller-premis_2

El director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Investigador ICREA i professor de la Universitat de Barcelona, Manel Esteller, ha obtingut el Premi d’Honor Dr. Benaprès 2014 per la seva carrera científica, atorgat per la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica.

El guardó ha estat concedit per les múltiples aportacions d’Esteller al camp de la medicina, que contribueixen a revisar i complementar paradigmes científics que es creien ben establerts, com demostrar la importància de factors externs en la modificació directa de gens amb efectes per a la seva regulació, modificacions epigenètiques del material hereditari que poden contribuir al desenvolupament dels processos de l’envelliment i del càncer.

Els Premis “Doctor Benaprès” es concedeixen des de fa sis anys, en el context del les Jornades Mediterrànies de Confrontacions Terapèutiques, al voltant de la Medicina Cosmètica i de l’Envelliment Fisiològic i amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, per premiar les personalitats o institucions que investiguen en l’àmbit de la Medicina Genètica, Regenerativa i l’Envelliment Fisiològic, de les seves aplicacions clíniques i també en les seves enormes implicacions socials. El Dr. Benaprès va ser un metge, polític i publicista de formació francesa i caràcter progressista que durant els seus anys com a alcalde de Sitges, a principis del segle passat, va impulsar grans millores per a aquesta població, gaudint de l’amistat d’artistes com Santiago Rusiñol i Ramon Casas.

Entre els guardonats amb el Premi d’Honor Dr. Benaprès en els anys anteriors es troben Bernat Soria (2009), investigador destacat en cèl·lules mare embrionàries i ex-ministre de Sanitat; la Premi Nobel de Medicina Rita Levi-Montalcini (2010) pels seus treballs al voltant dels factors de creixement; María Blasco (2011), investigadora en telòmers i directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques; Juan Carlos Izpisúa Belmonte (2012) del Salk Institute a San Diego; i José M ª Ordovás ( 2012 ) de la Tufts University a Boston pels seus estudis en nutrigenòmica.

La cerimònia de lliurament del Premi tindrà lloc al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges, el dijous 15 de maig de 2014, a les 19 hores.

Scroll to Top