Manel Esteller, Premi Vanguardia de la Ciència

L’investigador Manel Esteller, Director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Investigador ICREA i professor de Genètica de la Universitat de Barcelona ha estat el guanyador del premi Vanguardia de la Ciència 2013.

El treball seleccionat ha estat publicat el 2013 a la revista Genome Research i mostra l’existència de diferències epigenètiques entre diferents poblacions humanes que podrien explicar la diferent susceptibilitat a malalties.

Els finalistes han estat seleccionats per un comitè científic assessor atenent a dos criteris. D’una banda, l’excel·lència científica

i de l’altra, que el director i/o el primer autor de la investigació treballi en un centre d’investigació espanyol.

Organitzat conjuntament pel Grup Godó i la Fundació Catalunya-La Pedrera, el premi Vanguardia de la Ciència es convoca anualment per donar visibilitat a la investigació d’excel·lència que es realitza a Espanya . Aquest any , en la seva quarta edició , ha rebut 33.620 vots vàlids dels lectors a través del web www.lavanguardia.com , fet que suposa un nou rècord de participació .

Els autors de les tres investigacions més votades han estat convidats a presentar els seus resultats per a un públic general a l’acte de lliurament del premi , programat per al 24 d’abril a l’edifici de La Pedrera , seu de la Fundació Catalunya – La Pedrera .

Scroll to Top