Manel Esteller, guardonat amb el XX Premi Severo Ochoa de Recerca Biomèdica de la Fundació Ferrer

Manel-Esteller-2012_1

El jurat del “Premi Severo Ochoa a la Investigació Biomèdica ” , convocat per la Fundació Ferrer per a la Recerca , ha atorgat enguany aquest important guardó , en la seva vintena edició , a Manel Esteller Badosa , director i cap de grup al programa d’Epigenètica i Biologia del càncer ( PEBC ) , a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge ( IDIBELL ) , Professor ICREA i Professor de la Universitat de Barcelona, pel seu treball ” Epigenètica del càncer : del coneixement a l’aplicació” . En aquesta ocasió , en la fase final han concorregut un total de 40 candidatures d’altíssim nivell científic .

Amb aquest premi biennal la Fundació Ferrer pretén distingir aquelles figures científiques rellevants espanyoles que realitzen aportacions noves i innovadores en l’àmbit de la biomedicina. Manel Esteller , que és una de les majors autoritats en el camp de l’epigenètica del càncer , rebrà el Premi a Madrid el 26 de maig de 2014, en una cerimònia pública de rellevant caràcter científic .

Com en anteriors edicions , la responsabilitat de decidir l’adjudicació del Premi ha recaigut en un jurat format pels membres del Comitè Científic de la Fundació , que està integrat pels professors Francesc Jané Carrencà , catedràtic de Farmacologia de la Universitat Autònoma de Barcelona , ex cap del Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de Sant Pau i president del Comitè Ètic d’Investigació Clínica ( CEIC ) , Enrique de la Morena , excap del Departament de Bioquímica Experimental de la Fundació Jiménez Díaz , Joan Rodés Teixidor , director- president de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer ; Ciril Rozman , catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona; Margarita Salas Falgueras , professora d’investigació del CSIC al Centre de Biologia Molecular ” Severo Ochoa” de Madrid i Eugenio Santos , catedràtic de Microbiologia i Director del Centre d’Investigació del Càncer , Universitat de Salamanca – CSIC .

La Fundació Ferrer per a la Recerca és una institució sense ànim de lucre que , des de fa ja 28 anys , treballa amb la finalitat de potenciar i reconèixer el progrés de la investigació Biomèdica a Espanya , gràcies a la concessió del seu Premi Severo Ochoa . El 1984 , el Professor Severo Ochoa , premi Nobel de Medicina i Fisiologia 1959 , va decidir cedir el seu nom a aquests guardons.

Scroll to Top