Juan Ortín: “La característica que millor defineix el virus de la grip és la seva impredictibilitat”

ortin

El virus de la grip ens ataca cada any i ocasionalment pot causar pandèmies amb gran morbiditat i mortalitat. Aquest virus és l’objecte d’estudi de l’equip que lidera l’investigador Juan Ortín al Centro Nacional de Biotecnología del CSIC, a Madrid.

Juan Ortín va explicar en una conferencia dins els seminaris IDIBELL el passat 8 de novembre els avenços de la seva recerca sobre els mecanismes de replicació i expressió gènica del virus.

“La característica que millor defineix el virus de la grip és la seva impredictibilitat” diu Ortín, que explica que el seu laboratori treballa“amb una combinació d’estudis estrucurals, bioquímics i genètics amb l’objectiu d’entendre com funciona la maquinària del virus que és molt diferent a la de les cèl·lules i, eventualment, poder dissenyar inhibidors que afectin de forma més racional que les vacunes actuals al virus”.

Scroll to Top