L’Associació Alba Pérez finança un projecte de l’IDIBELL per a la recerca del sarcoma d’Ewing

logo-fundacion-alba-perez (1)

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Associació Alba Pérez contra el càncer infantil han signat un conveni per a financer amb 200.000 euros un projecte d’investigació dirigit pel cap de grup d’investigació en sarcomes Oscar Martínez-Tirado que té com a objectiu trobar nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing.

El sarcoma d’Ewing és el segon càncer d’os més comú i afecta a nens i joves. Actualment, si es diagnostica a temps i no presenta metàstasi, es pot curar en el 80% dels casos però entre el 25% i el 30% dels casos es diagnostica quan existeixi metàstasi i llavors la supervivència baixa fins al 30%.

L’Associació Alba Pérez

A l’Alba li van diagnosticar sarcoma d’Ewing amb cinc mesos. Des d’aleshores, el seu pare Rafa Pérez no ha deixat de lluitar per recaptar fons per a la investigació d’aquest càncer infantil. Va fundar l’associació Alba Pérez contra el càncer infantil que organitza actes benèfics i que té com a objectiu ajudar a la investigació de nous tractaments contra el sarcoma d’Ewing, el segon càncer d’ossos més comú i que afecta nens i joves.

Després de 5 anys de lluita, l’Alba va morir l’1 d’agost passat. Tot i això, Rafa vol continuar la batalla contra aquest càncer “ja no ho faig per la meva filla sinó perquè cap nen hagi de passar pel que va passar ella”.

La investigació de nous tractaments

Aquest estiu un amic li va enviar una notícia que havia vist publicada al diari. Un equip de recerca de l?IDIBELL havia publicat un estudi sobre l’efecte d’un antibiòtic per tractar el sarcoma d’Ewing. Es tractava només d’un estudi inicial i la notícia deixava clar que aquest antibiòtic no es podria fer servir en humans. Tot i així, Rafa Pérez es va posar en contacte amb el cap del grup de recerca en sarcomes de l’IDIBELL, Òscar Martínez-Tirado.

De seguida van connectar i es va anar forjant el projecte que ara neix. L’associació finançarà amb 200.000 euros el projecte de Martínez-Tirado per buscar un tractament per al sarcoma d’Ewing. El dilluns 30 de setembre es va signar el conveni i el 2 d’octubre es va fer entrega del taló durant el sopar benèfic en honor a Alba.

Scroll to Top