Els socis del projecte IT-LIVER tornaran a reunir-se a Viena

OMICS-grup

L’IDIBELL va acollir els passats 25 i 26 de setembre el primer workshop del projecte europeu IT-LIVER, inclòs en el Programa Marie Curie ITN (Initial Training Network). Les següents jornades de formació se celebraran els pròxims 27 i 28 de febrer a la Universitat de Viena.

La missió del projecte IT-Liver és proporcionar un programa de formació en recerca multidisciplinar i intersectorial dirigit a joves investigadors per tal de preparar-los per liderar la recerca en malalties hepàtiques cròniques i el descobriment de fàrmacs a Europa.

Una de les accions més rellevants per aconseguir-ho és l’organització de diversos esdeveniments científics de formació específica per als investigadors novells. En aquest sentit, ja s’ha celebrat el primer workshop a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona organitzat per l’IDIBELL. Sota el títol “Omics meet Translational Research” les jornades es van centrar en l’ús de les noves tecnologies per a un millor coneixement dels mecanismes moleculars de les patologies humanes i per al disseny de noves eines terapèutiques.

La següent cita dels socis del projecte IT-LIVER serà el 27 i 28 de febrer de 2014 a la Universitat de Viena. En aquesta ocasió el workshop que porta per títol “3-dimensional cell cultures and drug discovery” tindrà com a protagonistes els models cel·lulars tridimensionals i els últims avenços en l’ús d’aquestes tecnologies en la validació de dianes terapèutiques i descobriment de nous fàrmacs.

La cap del grup de recerca de Claus Biològiques del Fenotip Invasiu i Metastàtic de l’IDIBELL, Isabel Fabregat, és la coordinadora del projecte en què participen vuit institucions acadèmiques d’investigació i quatre socis industrials procedents de sis països europeus.

Més informació a: http://omics.idibell.cat/index.php

Scroll to Top